lu.se

Designvetenskaper

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Trivs jag bäst i öppna landskap?

Vi sitter i öppna landskap, i gröna miljöer och i aktivitetsbaserade kontor. Vi jobbar hemma, på caféer och på tåget - ibland även på kvällar och helger. Framtidens arbetsplatser präglas av det digitaliserade och gränslösa arbetslivet där vi i hög grad kan styra hur, var och när vi ska arbeta.

Vi ges nya möjligheter, men står också inför nya utmaningar. Hänger arbetsplatserna med i utvecklingens snabba tempo? Skapar förändringarna arbetsmiljöer där vi känner oss inspirerade, kreativa och innovativa - eller blir det en ökad stress? Hur bra koll har vi på den fysiska arbetsmiljön på en arbetsplats som saknar rumsliga gränser? Får vi en ergonomisk stol av arbetsgivaren även för hemmabruk? Vilka utmaningar står ledningen inför i en organisation där vi jobbar på distans och inte har fasta platser och bestämda arbetstider?

Med utgångspunkt i Lunds kommuns införande av en aktivitetsbaserad arbetsplats diskuterar panelen det förändrade arbetslivets utmaningar, möjligheter och effekter. Är det förändrade arbetslivet något för alla?

Medverkande:

  • Johanna Davander, kommunikationschef, Lunds kommun, aktivitetsbaserad arbetsmodell i kommunen
  • Inga-Kerstin Eriksson (C), ledamot i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsgivarutskott, Lunds kommun
  • Anders Gudmundsson, professor arbetsmiljö, Lunds universitet
  • Eva Hoff, psykologi- och kreativitetsforskare, Lunds universitet
  • Calle Rosengren, arbetsmiljöforskare, Lunds universitet
  • Jonas Borell, moderator, Lunds universitet
Sidansvarig:

Trivs jag bäst i öppna landskap?

Panelsamtal i Almedalen, 2018

Tid: 4 juli, kl 13.45 - 14.45
Plats: Hästgatan 13 i Visby

Kontakt

Jessika Sellergren
Kommunikatör, Designvetenskaper, Lunds universitet
046-222 85 10
jessika.sellergren@design.lth.se

Moderatorn har ordet

− Jag har personligen svårt att koncentrera mina tankar när jag befinner mig i öppna, stora utrymmen. Jag arbetar ofta mångdisciplinärt och gillar att arbeta kreativt ihop med andra, men jag föredrar oftast att vara organiserat social i grupprum eller att arbeta själv på mitt eget kontor.

Jonas Borell är arbetsmiljöförskare vid Lunds universitet med människorna i fokus - speciellt psykiska och sociala aspekter och ofta med en riskhanteringstouch.