lu.se

Designvetenskaper

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Kulturnatten på IKDC 2018

Välkommen till Kulturnatten på IKDC! 

Datum: lördag 15 september
Tid: 16.00-18.00
Plats: IKDC – Ingvar Kamprad Designcentrum, Sölvegatan 26 i Lund

Träffa forskare och prova på aktiviteter för både barn och vuxna.

Vad händer på IKDC?


VR-labbet

Att någonting ännu inte existerar är ingen ursäkt för att inte ta en närmre titt på det. Följ med på en Virtual Reality-vandring i nya Brunnshög och lyssna på Lunds kommuns planer för området. Efteråt kan du diskutera och komma med synpunkter på utformningen av det centrala torget i Brunnshög. Vad är viktigt för dig i en stadsbild?  

Har du funderat på hur du hade reagerat vid ett jordskalv? Testa Jordbävningssimulatorn i VR! (Eventuella risker inkluderar att anhöriga tar bilder på dig när du duckar för osynliga objekt)

Se hur ett extraordinärt origamiinspirerat ljuskonstverk lyser upp mörkret när Kraftringen visar upp installationen Brighter Brunnshög i VR-labbet.


3D-printlabbet

Besök 3D-labbet som visar vägen från pulver till produkt. Finns det gränser för vad man kan 3D-printa? Ställ frågor till forskarna och se hur tekniken fungerar.


Klimatlabbet

Är du glad för höstens antågande eller längtar du tillbaka till sommarens värmebölja? I Klimatlaboratoriet på IKDC finns både värme och kyla. Här kan du prova på att befinna dig i olika kalla och varma temperaturer och lära dig mer om vilka hälsoeffekter extrema temperaturer kan ha.

Är dina fingrar varmare eller kallare än andra delar av kroppen? Ställ dig framför IR-kameran utanför klimatlaboratoriet och se efter själv på skärmen.

Personliga klimat-tips med ClimApp
Värmeböljor och kalla perioder kan få allvarliga hälsokonsekvenser. Prova appen ClimApp som utgår från dina individuella förutsättningar, fysiologiska modeller och väderdata – för att ge dig personliga råd om vilka åtgärder som behöver vidtas vid extremt väder och extrema klimathändelser.


Kan vi kolla hur luften mår?

Prata luft med partikelforskare
Vad finns egentligen i luften vi andas in? Hur hälsosam är den och hur mycket påverkas luften av våra egna vardagsvanor? Kom till vår soffhörna och prata partiklar som finns i vår inomhus- och utomhusluft. 

Bygg din egen mätstation för att upptäcka luftföroreningar!
Har du koll på luften därhemma? Under workshopen får du lära dig att bygga en egen uppkopplad mätstation som mäter luftburna partiklar hemma hos dig. Efter workshopen får du ta med utrustningen hem och kan jämföra partikelhalterna med andra hushåll i Skåne, Sverige och Europa. Begränsat antal platser – först till kvarn gäller. Anmäl dig här: info@design.lth.se
Mer info om Luftdatainitiativet: www.luftdata.se 


Industridesignutställning

Hur kan vi leva mer hållbart? Masterstudenter från Industridesignskolan vid Lunds universitet ställer ut designkoncept kopplade till mat och livsmedel i en lokal kontext. 


Lär dig mer om biomedicinsk teknik

Hur fungerar ultraljud, mikrofluidik, biomekanik, signalbehandling och eye-tracking? Forskare i biomedicinsk teknik visar och förklarar. 


Sidansvarig:

Kulturnatten på IKDC!

lördag 15 september
kl 16 - 18

Besök oss på
IKDC - Ingvar Kamprad Designcentrum
Sölvegatan 26 i Lund
Hitta till IKDC


Fotografering och filmupptagning kan förekomma på detta evenemang. 

Materialet används för att informera om vår verksamhet och behandlas i enighet med GDPR. För mer information, se www.lu.se/integritet 

Mer information