lu.se

Designvetenskaper

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Förpackningen – ett nödvändigt ont?

2017-07-03

Hur kan forskningen samverka med livsmedelsbranschen för att minska matsvinnet? Matsvinn är en stor utmaning för samhället och för livsmedelsbranschen. Bara i Sverige kastar vi 1,2 miljoner ton mat varje år som leder till negativa miljöeffekter.

Besök oss i Almedalen när vi pratar matsvinn!

Förpackningens främsta uppgift är att skydda och bevara våra matprodukter, men det talas oftare om förpackningen som en bidragande faktor till nedskräpning och resursslöseri. Vilken roll spelar egentligen förpackningen för att minska matsvinnet? 

Tid: torsdag 6 juli 2017, kl. 08.30 - 09.30
Plats: Hästgatan 13, innergård

Medverkande:
Åsa Domeij, Miljöchef, Axfood
Anna Elgh, VD, Svenska retursystem
Marcus Klasson, varumärkesforskare Matbyrån STHLM
Fredrik Nilsson, Professor, Förpackningslogistik vid Designvetenskaper, Lunds universitet
Annika Olsson, Professor, Förpackningslogistik vid Designvetenskaper, Lunds universitet
Mats Bohgard, Moderator och professor emeritus vid Designvetenskaper, Lunds universitet

Mer information: Förpackningen - ett nödvändigt ont?


Sidansvarig: