lu.se

Designvetenskaper

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Kan goda relationer i molnet främja innovation? – disputation i Innovationsteknik 13 september

2019-08-27

Vy ovanifrån där personer sitter vid ett bord och håller i utskurna pappersmoln

Kan goda relationer i molnet främja innovation? Foto: Shutterstock

Digitaliseringen är inte enbart en övergående trend, utan en ny epok som är här för att förändra och stanna för sättet företag arbetar på, organiserar sig och utvecklas.

– Att använda molnet eller att inte använda molnet är en icke fråga, säger Mirella Muhic, som nu disputerar med avhandlingen ”Transition to Cloud sourcing – Innovation and competitive advantage” i ämnet Innovationsteknik vid Designvetenskaper, LTH, Lunds universitet.

I avhandlingen tar Mirella Muhic upp exempel på hur olika företag anammar molnet, vilka strategiska och organisatoriska utmaningar de stöter på samt vilka innovationsmöjligheter som uppenbarar sig.

– Det är en sak att prata om att använda molnet och en helt annan att faktiskt flytta sina interna IT-system till molnet, inte alla företag lyckas med att ”cloud sourca”. I motsats till vad många tror handlar det inte enbart om tekniska utmaningar, att cloud sourca innebär att man ingår i en relation med flera olika molnpartners, säger Mirella Muhic.

Välkommen till disputationen den 13 september kl 10.00-13.00 i Stora hörsalen på Ingvar Kamprad Designcentrum (IKDC), Sölvegatan 26 i Lund.

Läs mer om Mirella Muhic och hennes forskning:
http://www.innovationengineering.lth.se/staff/mirella-muhic/

Kontakta Mirella för mer information: mirella.muhic@design.lth.se


Sidansvarig: