lu.se

Designvetenskaper

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Tidigare industridesignstudent får finansiering för utveckling av trygghetslarm

2018-09-12

vitt armband syns på handled

Hanne Pålsson hoppas att äldre och kroniskt sjuka – men också personer som lever under hot – ska få användning för hennes innovation, ett mobilt och ergonomiskt trygghetslarm som fungerar också utanför hemmet. För tre år sedan var armbandet ett examensarbete på Industridesignskolan vid Lunds universitet, nu är det en produkt som är på väg ut på marknaden.

Vevios, som är ett nytt mobilt trygghetslarm har har fått sina första större finansiärer. En statlig och en privat finansiär bidrar med totalt 3 miljoner kronor, vilket blir startskottet för den vidare utveckling av trygghetslarmet Vevios.  Vevios trygghetslarm har målet att börja produceras redan under 2019.

Över 400 000 seniorer har idag ett trygghetslarm, med begränsad räckvidd och funktionalitet. Idén till det nya mobila trygghetslarmet fick Hanne Pålsson, när hon själv under studierna arbetade i äldrevården.

– Jag ville ge dagens äldre större rörelsefrihet och snabbare kontakt, vid olyckshändelser. Nu till hösten är de första slutprototyperna klara, säger Hanne Pålsson, 28 år, uppfinnare och tidigare student vid Industridesignskolan.

Mer information: Hanne Pålsson, hanne@vevios.io

Läs även: Armband med panikgrepp ska ge trygghet för äldre, publicerad 2017-03-09


Sidansvarig: