lu.se

Designvetenskaper

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

RE:DESIGN FOOD – 9 april kl 8-17

Vilken roll har animalieproduktionen i framtidens matlandskap? Hur får vi bukt med dagens ”odla och släng”-beteende och kan vi utrota matsvinn en gång för alla? Hur ska maten packas och fraktas för att hålla längre men bli mer resurseffektiv och hur förhindrar vi att mer och mer åkermark blir obrukbar och näringsfattig?

Välkommen till RE:DESIGN FOOD – dagen då vi gemensamt tacklar vår tids stora matutmaningar tillsammans med design- och innovationsforskare vid Lunds universitet. Forskarna leder oss genom dagen med Design Thinking-metodiken – en unik metod för att lösa komplexa problem.

RE:DESIGN FOOD fokuserar på att hitta nya innovativa lösningar på våra matutmaningar. Deltagarna har olika erfarenheter och kunskaper, och genom att mötas i nya konstellationer bortom traditionella strukturer kan vi få nya lösningar på svåra klimatutmaningar.

Vill du vara med?
Du kanske är företagare, forskare eller student? Arbetar inom kommunal verksamhet eller inom restaurangvärlden? Eller så är du någon som brinner för hållbarhetsfrågor och vill vara med och påverka framtiden? Alla som är intresserade av att vara med i en spännande innovationsprocess och bidra med smarta och hållbara idéer för framtidens hållbara matproduktion är välkomna att delta!
Medverkan är gratis – fika och lunch under dagen ingår!
Obs! RE:DESIGN FOOD är fullbokat. Anmäl dig till reservplats 

Datum: 9 april

Tid: 8.00-17.00

Plats: Ingvar Kamprad Designcenter (IKDC), Sölvegatan 26 i Lund

Program under dagen:

8.00 - 8.30   Registrering och kaffe
8.30 - 9.00Presentation av dagen
9.00 - 11.30

Del 1 – Understand – med korta nedslag i utmaningar:

  • Kan vi både minska matsvinnet och ha hållbara förpackningar? – Katrin Molina-Besch, forskare i förpackningslogistik vid LTH
  • Food and Climate Change – Emissions and opportunities for a climate positive agriculture? – Kimberly Nicholas, Senior Lecturer at Lund University Centre for Sustainability Studies
  • A healthy agricultural landscape – challenges in Sweden’s food system – Georg Carlsson, Senior Lecturer at SLU Alnarp
11.30 - 14.00 Del 2 – Explore – och lunch
14.00 - 16.00Del 3 – Materialize – och kaffe
16.00 - 16.45Jurybedömning av lösningarna och prisutdelning
16.45 - 17.00Diskussion om hur vi tar idéerna vidare och avslutning
Sidansvarig:

Evenemanget är fullbokat

RE:design food

Datum: 9 april

Tid: 8.00-17.00

Plats: Ingvar Kamprad Designcentrum (IKDC), Sölvegatan 26 i Lund

Mer information

Jessika Sellergren
kommunikatör Designvetenskaper, LTH
046-222 85 10 

Ludwig Bengtsson Sonesson
projektledare Hållbarhetsforum
0725-39 05 16


Workshopen hålls av Jessica Wadin, forskare i Innovationsteknik och Anders Warell, forskare i Industridesign.


RE:DESIGN FOOD är ett arrangemang under Hållbarhetsveckan 2019 i Lund och arrangeras av Designvetenskaper, LTH vid Lunds universitet i samverkan med Hållbarhetsforum vid Lunds universitet.