Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

12 October 2021

Att införa ny digital teknik på arbetsplatser kan vara en utmaning. Vad är det som behövs för att det ska bli bra?

12 October 2021

Jonas Borell vid Designvetenskaper, LTH, är en av arbetsmiljöforskarna som ska studera ljudmiljön i öppna kontorsytor.

10 October 2021

Daniel Hellström och Klas Hjort, forskare i Förpackningslogistik vid Designvetenskaper, LTH deltog i Trendspaning Helsingborg där de diskuterade e-handelsreturer.

7 October 2021

Stefan Karlsson vid Förpackningslogistik, Designvetenskaper, LTH beviljas ett projektanslag på 2 miljoner kronor i Handelsrådets nya postdoc-stöd.

1 October 2021

Vilken betydelse har e-handel för den som bor på landsbygden? Stor betydelse, menar logistikforskare vid LTH. Landsbygdens sämre tillgång till produkter och service gör att näthandeln fyller en viktig funktion. Men när allt fler e-handelstjänster anpassas för storstaden riskerar landsbygden att glömmas bort.

20 September 2021

Certec informerar är ett årligen återkommande evenemang för alla som är intresserade av frågor som rör mångfald, jämlikhet och delaktighet kopplat till teknik och design.

17 September 2021

I licentiatuppsatsen ”Influenced by Technology – A close up of academic teachers and how they experience teaching online” diskuteras hur lärares erfarenheter av digital undervisning kan relateras till hur de väljer att undervisa.

8 September 2021

Var ryms de mänskliga behoven av konst, kreativitet och kultur i de globala hållbarhetsmålen? Inte riktigt någonstans, säger Magali Ljungar-Chapelon, forskningskoordinator vid Designvetenskaper, LTH i en artikel av Future by Lund. Under en workshop vid Konstnärliga fakulteten föreslog hon därför ett nytt kompletterande område att arbeta med – [...]

8 September 2021

Hur lagar man mat till personer som har svårt att tugga och svälja, som är både tilltalande och smakrik? Frågan har projektet ”Framtidens mål” fokuserat på.

8 September 2021

Hur kan läkemedelsförpackningar tas fram med patienten i fokus?