Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

7 mars 2022

Hur har det varit att arbeta i kommunal hemsjukvård och hemtjänst under pandemin? Hur har arbetsmiljön påverkats? Det har Christofer Rydenfält, arbetsmiljöforskare vid Designvetenskaper, LTH, och hans kollegor studerat.

18 februari 2022

När pandemin bröt ut fick aerosolforskarna vid LTH ett nytt virus att studera. Arbetet med kräksjuka, influensa- och RS-virus fortsatte på sparlåga – men nu gällde det att snabbt få koll på coronavirusets luftburna egenskaper.

18 februari 2022

Är du intresserad av affärsmodeller kan den här kursen ge dig kunskap om:den historiska och teoretiska bakgrunden samt olika skolor relaterade till affärsmodellen och affärsmodellens innovationskoncepttillämpningsområden för affärsmodellinnovation och verktyg för affärsmodellgenerering och innovationrelaterade begrepp, särskilt strategi och [...]

desc
18 februari 2022

– Om man vill underlätta innovation är en svårighet att innovationspolitik inte betraktas som ett eget politikområde, självständigt från exempelvis forskningspolitiken, skriver Charles Edquist, forskare vid CIRCLE, i ”Dagens Arena”.

18 februari 2022

E-handeln ökar i rekordfart och nästan allt går att handla på nätet. Kläder, hemelektronik och livsmedel – för de flesta konsumenter står varorna utanför dörren när de önskar. Men än så länge når e-handelns leveranser inte den äldre befolkningen i lika stor utsträckning.

14 februari 2022

Kan affärsmodeller bli lättare att förstå om de utvecklas kollektivt på arbetsplatsen? ”Ja”, menar innovationsforskaren vid LTH, Kajsa Ahlgren Ode, som har tagit fram ett verktyg för affärsmodellsinnovation. Syftet är att hjälpa företag, med särskilt fokus på energibolag, att göra sina affärsmodeller mer begripliga – en viktig pusselbit i deras [...]

10 februari 2022

Luftföroreningar utomhus är ett globalt hälsoproblem som varje år orsakar fyra-nio miljoner fall av för tidig död enligt WHO. Avgaser från dieselfordon bidrar till stor del till dessa luftföroreningar.

3 februari 2022

Två tredjedelar av vår tid spenderas inomhus och vi behöver mer kunskap om hur inomhusmiljön påverkar hälsan. Partiklar i inomhusmiljön kommer i hög grad från människans egna levnadsvanor som att tända stearinljus, använda rengöringsmedel, dammsuga eller att laga mat.

18 januari 2022

E-handeln ökar i rekordfart. Kläder, böcker, hemelektronik, livsmedel – det mesta går att handla via e-tjänster och få levererat på flexibla sätt. Men hur kan tjänsterna anpassas mer utifrån konsumentens behov? Och samtidigt bibehålla fokus på hållbarhet i hela logistikkedjan?

17 januari 2022

–Jämlikhet och likvärdighet handlar om att inte behöva pekas ut och stigmatiseras. Det säger Per-Olof Hedvall, forskare vid Certec i en intervju med Akademikerförbundet SSR.