Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

26 april 2021

I rökfria hem är levande ljus en av de största källorna till partiklar i luften, följt av matlagning.

26 april 2021

”I dagarna granskas regeringens coronastrategi av Konstitutionsutskottet (KU). Som strategiforskare förundras vi av de frågor och svar som rör coronastrategin.”

25 april 2021

Stämmer det att krukväxter fungerar som luftrenare, eller ser de bara fina ut?

23 april 2021

På ehandel.se resonerar logistikforskaren Stefan Karlsson om hur fria returer påverkar företag ekonomiskt – framför allt på kort sikt.

15 april 2021

Johanna Persson är en av arbetsmiljöforskarna vid Designvetenskaper, LTH, som studerar arbetsmiljö inom vården. Nu har hon intervjuats av magasinet MedTech om hur ökningen av tekniska system påverkar personal och vårdtagare, och att ny teknik behöver vara både patientsäker och användarvänlig. Läs artikeln: ”Forskare vill förbättra den digitala [...]

15 april 2021

Väderappen ClimApp ger råd om hur vi ska klä oss i olika väder och temperaturer. Jakob Petersson är en av forskarna bakom appen som växer fram inom ramen för ett EU-projekt.

7 april 2021

När allmänheten inte kan besöka laboratoriet, då får laboratoriet besöka allmänheten.

5 april 2021

Forskning från Nederländerna föreslår att färre partiklar sprids för vinden om man nyser rakt ner i tröjan istället för i armvecket.

30 mars 2021

Att längta till digitala möten är få förunnat. Men det gör forskarna vid Design­vetenskaper. De har hittat mötesrummen som ger dem energi och smart struktur.

29 mars 2021

Fria returer är vanligt förekommande i e-handeln och är en trygghet för kunder som klickar hem exempelvis kläder och skor som kan vara svåra att fatta beslut om endast via skärmen.