Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

27 mars 2021

Ljusmiljön är en viktig del av ergonomin på arbetsplatsen, och brister i form av bländningar och felaktigt installerade lampor kan leda till besvär med bland annat axlar och nacke.

27 mars 2021

Johannes Lindén, ljusmiljöforskare vid Designvetenskaper, LTH tar plats i studion hos Innovation Skåne för att prata om hur vi påverkas av ljus.

26 mars 2021

Små företag har en utsatt position där entreprenöriella ekosystem kan bidra med kompetens och viktiga kontakter.

26 mars 2021

En bra ljusmiljö är viktig för både vår hälsa och arbetsförmåga.

25 mars 2021

Helsingborgs Handelsförening har under många år stöttat forskning och utbildning vid Lunds universitet. Nu fortsätter satsningen på unga forskare vid Campus Helsingborg genom utlysning om medel på 1 miljon kronor.

24 mars 2021

Aerosolforskarna vid Designvetenskaper, Lunds universitet, som studerar luftburen smitta är intervjuade i tidningen Ingenjören.

23 mars 2021

Coronakrisen tvingar fram snabba förändringar i hemsjukvården och sätter fingret på flera arbetsmiljöutmaningar. En del av dessa känner forskarna till sedan tidigare, men flera har tillkommit som en följd av pandemin.

12 mars 2021

Med dygnsrytmsbelysning förändras intensitet och färgtemperatur på ljuset under dagen.

12 mars 2021

Hur lätt sprids coronaviruset på flyget? Jakob Löndahl, forskare i aerosolteknologi vid Designvetenskaper, LTH diskuterar frågan i Sveriges Radio.

8 mars 2021

Tidningen Lundagård lyfter fram Malin Alsved och hennes forskning om luftburna virus och bakterier när de uppmärksammar FN:s internationella dag för kvinnor inom forskning i artikeln ”Kvinnor på coronaforskningens frontlinje”. Lika aktuell är Malin Alsved och hennes forskning idag på Internationella kvinnodagen.