Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

25 april 2022

Livspusslets räddning eller isoleringens grund? – om arbete och privatliv före, under och efter pandemin. Välkommen till ett seminarium om det nya arbetslivet med Calle Rosengren – den 5 maj.

24 april 2022

Lunds universitet är värd för en forskningskonferens på temat ”Kunskap för hållbar utveckling” och flera av Designvetenskapers och CIRCLE:s forskare deltar genom att presentera olika forskningsämnen och viktiga frågeställningar.

20 april 2022

Vad gör ljusforskarna Hillevi Hemphälä och Johannes Lindén från Designvetenskaper, LTH, i dagsljuslabbet "Photon space", utanför Umeå?

20 april 2022

Risken att exponeras för viruspartiklar från covid-19 ökar ju närmare en patient man befinner sig, ju mer smitta en patient bär på och om ventilationen är otillräcklig. Mätningar av virus i luften på sjukhus som gjorts av forskare vid Lunds universitet ger ny kunskap om hur man bäst anpassar vården för att minska risken för smittspridning. [...]

19 april 2022

Ny forskning visar att vårdpersonal kan uppleva arbetsmiljön som bättre när de använder digital teknik för att övervaka patienter på distans. Detta trots att arbetsbelastningen ökar. Det skriver Suntarbetsliv i artikeln "Plus och minus för arbetsmiljön med mer digital vård".

15 april 2022

Allt mer plast byts mot papper i handeln - men är det mer hållbart? Ehandel ställde frågan till Daniel Hellström och Katrin Molina-Besch, forskare i förpackningslogistik vid Designvetenskaper, LTH.

13 april 2022

Det finns mer virus i utandningsluften kring symptomstart och när man pratar eller sjunger. Det visar en ny studie från Lunds universitet där forskare mätt mängden virus hos personer med covid-19.

7 april 2022

Vad säger forskningen om den framtida arbetsplatsen och dess ledarskap? Arbetsmiljöforskare Calle Rosengren, nyligen utsedd till årets HR-forskare, tror på hybridmodellen. Han uppmanar till ständig dialog mellan chefen och medarbetarna. – Att vara chef blir mer utmanande med högre krav på den tillits­baserade styrningen, säger han.

17 mars 2022

Calle Rosengren, docent i arbetsmiljöteknik vid Designvetenskaper, LTH, får HR-forskningspriset 2021/2022 för forskning om hur gränsen mellan arbetsliv och privatliv hanteras i ett alltmer digitaliserat arbetsliv. Priset delas med Kristina Palm, docent och lektor i arbetsvetenskap vid Karlstads universitet.

14 mars 2022

Pratiga kontorslandskap. För tysta kontorslandskap. Otydliga arbetsuppgifter. Svårigheter att prioritera. Dålig feedback på distans. Allt detta skapar stress. Arbetsmiljöforskaren Jonas Borell tror att tekniska lösningar kan minska flera arbetsmiljöproblem, något som Ingenjören nu lyfter i en intervju.