Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

12 juni 2023

Att få vibrationsskador i samband med sin yrkesutövning är inte ovanligt. En av de mest utsatta yrkesgrupperna är byggnadsarbetare där en tredjedel bedöms ha skador eller begynnande skador.

31 maj 2023

En kappa för backpackers, vattenfilter av trä och möbler för vandringsstugor i bergen. Längtan efter natur, frihet och ett oberoende liv genomsyrar flera av de 60 designprojekten som presenteras under Industridesignskolans årliga examensutställning som startar den 2 juni och pågår en vecka.

30 maj 2023

Vilka innovationer väntar oss framöver? Terminens exjobbare i Innovation ger en bild av en mer hållbar framtid för människa och samhälle när deras arbeten presenteras på IKDC.

30 maj 2023

Glas, belysning, möbler och AI i fokus när studenter ställde ut på designmässa i Malmö.

30 maj 2023

Lunds universitet förstärker sitt arbete inom handel och logistik på Campus Helsingborg, under namnet REAL – Center for Retail and Logistics. Centret profileras mot hållbarhet, digitalisering och förändrat arbetsliv – de stora utmaningar som handel och logistik har att hantera. Förslaget om REAL och dess innehåll har klubbats av styrelsen för [...]

15 maj 2023

Att vara hoppfull, ta hjälp av varandra och att låta livet vara föränderligt. Med de orden sammanfattade Ulrika Sandén sin avhandling om att leva med cancer när hon disputerade. Nu påbörjar hon sin postdoc och fortsätter utforskandet av patient- och närståendeperspektivet i samverkan mellan LTH och Chalmers.

12 maj 2023

Nu tilldelas tio projekt inom arbetsmiljöområdet 34 miljoner kronor från AFA Försäkring. Två av projekten leds från LTH och handlar om gruvarbetares, metallåtervinnares och hemtjänstchefers arbetsmiljö.

11 maj 2023

Projektet ”Klimateffektiva förpackningslösningar – webbaserat beslutsstödsystem med AI” är med på årets 100-lista över forskningsprojekt som har särskild potential att skapa nytta. Listan ställs samman av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA.

28 april 2023

Hur gör jag som lärare för att studenterna ska kunna fokusera på sitt lärande och känna sig välkomna? Hur ser jag till att följa lagarna som reglerar studenternas rätt till tillgänglig undervisning utan att slå knut på mig själv?

27 april 2023

Sot bildas främst av mänskliga aktiviteter genom ofullständig förbränning av organiskt material. Partiklarna kommer från transporter drivna av fossila bränslen, men också från vedeldning och levande stearinljus. Men hur farligt är sot? Hur ska man mäta det, och vilka gränsvärden bör gälla?