lu.se

Designvetenskaper

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Hållbarhetsveckan: Hållbart arbetsliv i pandemins fotspår - 3 maj

2021-04-29

En man sitter i klädkammaren och arbetar på en laptop medan ett barn kikar runt hörnet. Foto.

Vilka arbetsmiljöutmaningar har vi ställts inför under pandemin? Foto: Maria Svetlychnaja/Shutterstock

Vårt arbetsliv har förändrats under pandemin. Vi har jobbat på distans och i miljöer vi vanligtvis inte arbetar i. Jobbet har blandats med familjeliv och många av oss har inte träffat kollegorna annat än via digitala mötesplattformar. Men hur har det egentligen gått att arbeta under pandemiåret? Vilka arbetsmiljöutmaningar har vi ställts inför? Vad säger forskningen?

I detta panelsamtal presenterar arbetsmiljöforskarna vid Designvetenskaper, LTH, Lunds universitet den senaste forskningen kring pandemins påverkan på arbetslivet. Forskarna blickar även framåt och funderar kring möjligheter som uppstått under pandemin och vilka vi tar med oss i vårt framtida hållbara arbetsliv.

Information:

Tid och plats: måndag 3 maj, 16.30 - 18.00

Evenemanget är på svenska och äger rum digitalt i Zoom Webinar. Det är kostnadsfritt att delta. Registrera dig via anmälningsformuläret på Zooms webbplats.

Arrangörer: Designvetenskaper, LTH, Lunds universitet och Alumnnätverket vid Lunds universitet.

Evenemanget är en del av Hållbarhetsveckan 2021 vid Lunds universitet.

Möt forskarpanelen:

Jonas Borell – forskar om organisatorisk och social arbetsmiljö – ledarskap och medarbetarskap.

Hillevi Hemphälä – forskar om hur den visuella arbetsmiljön påverkar oss i vårt arbete – om hälsoeffekter kopplat till belysning och synergonomi.

Anna-Lisa Osvalder – forskar om fysiska och kognitiva aspekter på olika typer av arbete och arbetsmiljö, samt framtidens ergonomiska arbetsplatser.

Calle Rosengren – forskar om digital arbetsmiljö, ”work life balance”, möjligheter och risker med distans- och hemarbete.

Mattias Wallergård – forskar om design av virtuella miljöer med fokus på hälsa och utbildning. Utforskar virtual reality som mötesmetod på arbetsplatsen.

Moderator: Mikael Widell Blomé