Hoppa till huvudinnehåll

LTH-studenter vinnare av Academy Tech Challenge

Ny Teknik och Affärsvärlden har de senaste tio åren publicerat 33-listan för att lyfta unga teknikföretag på väg upp. Tävlingen Academy Tech Challenge är ett sätt att koppla samman 33-listan med de tekniska högskolorna, och nyligen har tävlingslag med studenter från LTH, KTH och Chalmers mötts i innovationstävlingen.

Jessika Sellergren – Publicerad den 23 maj 2018

tre studenter poserar med ett stort diplom. Foto.
Det vinnande LTH-laget - Nicole Zabrowska, Johan Lyckenvik och Dag Tolstoy

Men nu är alltså tävlingen avgjord – LTH står som vinnare av Academy Tech Challenge. LTH-studenterna från Industriell Ekonomi - Nicole Zabrowska, Johan Lyckenvik och Dag Tolstoy - tog sig gemensamt an utmaningen att hitta en lösning på hur man hanterar bristen på kvalificerad kompetens på arbetsmarknaden, och under en heldag arbetade studenterna med att ta fram en teknisk lösning på problemet.

− Vår lösning är en mjukvara som inventerar och utvecklar interna kompetenser och intressen, säger Nicole Zabrowska.

Innovationerna bedömdes utifrån bland annat sin användarvänlighet, teknisk genomförbarhet, sin hållbarhet och på studenternas pitch. LTH-studenternas innovation kammade hem vinsten.

− Vi är superglada för vinsten! Som pris får vi en resa till Helsingfors för att gå på tech-konferensen Slush, säger Nicole Zabrowska.

App som sätter ljus på färdigheter vinner tekniktävling, artikel i Ny Teknik 2018-05-18 om tävlingen och det vinnande konceptet.

Framtidens entreprenörer möts i tekniktävling, artikel i Ny Teknik 2018-05-14

Mer information om LTH:s deltagande i tävlingen:
Malin Olander Roese vid Innovationsteknik, malin.olander_roese@design.lth.se