Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

2 June 2021

Den 4 och 11 juni presenterar studenterna i FIPDes, Food Innovation and Product Design sina examensarbeten. De går specialiseringen Food Packaging Design and Logistics, med kurser under hösten 2020 och examensarbete nu under våren 2021.

1 June 2021

Varför finns det så få estetiska lösningar för regnvattenuppsamling när vi måste tänka mer cirkulärt kring vatten?

28 May 2021

Vem bygger vi för? Frågan ställer sig doktoranden Lilian Müller i sin licentiatuppsats inom Rehabiliteringsteknik vid Certec, Designvetenskaper, LTH.

26 May 2021

Tillgång till utbildning är en del av FN:s hållbarhetsmål – i mål 4 ”God utbildning för alla” beskrivs utbildning som en mänsklig rättighet. Kan studielån vara en lösning för att stötta högre utbildning i utvecklingsländer?

24 May 2021

Universell utformning är ett politiskt åtagande för att skapa nya produkter, miljöer och tjänster som fungerar för alla människor, inklusive personer med funktionsnedsättning.

10 May 2021

Aerosoldoktoranden Christina Andersen vid Designvetenskaper, LTH, har studerat aerosoler från vanliga inomhuskällor som exempelvis spisar och stearinljus med fokus på utsläpp som påverkar hälsan och klimatet. Hon har även undersökt människors exponering för ftalater (hormonstörande ämnen).

10 May 2021

När e-handeln växer ökar också returerna – en utmaning som är värd att titta närmare på.

29 April 2021

Vårt arbetsliv har förändrats under pandemin. Vi har jobbat på distans och i miljöer vi vanligtvis inte arbetar i. Jobbet har blandats med familjeliv och många av oss har inte träffat kollegorna annat än via digitala mötesplattformar. Men hur har det egentligen gått att arbeta under pandemiåret? Vilka arbetsmiljöutmaningar har vi ställts inför? Vad [...]

28 April 2021

Lunds universitet är värd för en forskningskonferens på temat ”Kunskap för hållbar utveckling” och flera av Designvetenskapers och CIRCLE:s forskare deltar genom att presentera olika forskningsämnen och viktiga frågeställningar.

26 April 2021

Malin Alsved har nyligen disputerat med en avhandling om luftburna virus och bakterier. I ett mobilt laboratorium låter hon nu covidsmittade sjunga i en tratt för att se hur viruspartiklarna sprider sig.