Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

10 december 2021

Christina Isaxon har alltid varit intresserad av hur små partiklar i luften påverkar vår hälsa. I takt med att samhällets användning av nanomaterial ökar, ställs forskningsfrågor om säkerhet på sin spets. ”Vi behöver veta mer om under vilka förhållanden som nanopartiklar kan påverka oss och hur vi kan hantera materialet säkert.”

1 december 2021

Att vara hoppfull, att ta hjälp av varandra och att låta livet vara föränderligt. Det är aktiva handlingar som kan hjälpa människor att finna trygghet vid svår sjukdom som cancer. Det menar Ulrika Sandén som nyligen disputerat i Innovationsteknik vid LTH med en avhandling om att leva med cancer.

29 november 2021

Visir, andningsskydd och annan skyddsutrustning kan vara ansträngande att använda under arbete, och kan medföra besvär för personen att hantera utöver de vanliga uppgifterna.

17 november 2021

Är din soppåse gjord av bioplast, återvunna material, sockerrör, eller marknadsförs den kanske som komposterbar? Och vad innebär de olika begreppen egentligen för miljön?

17 november 2021

Med universell utformning som förhållningssätt kan arbetsplatsen utformas för att fungera för alla.

16 november 2021

Det finns olika sätt att minska smittrisken via luften i inomhusmiljöer.

2 november 2021

I ett samarbete mellan Medicinska fakulteten och LTH, har ett verktyg för Virtual reality (VR) för medicinska forskare utvecklats. Detta hjälper forskare att visualisera data som genereras från de avancerade sekvenseringsteknikerna och ger dem möjlighet att processa information på ett mer interaktivt sätt.

26 oktober 2021

– Våra olika kunskaper och erfarenheter har gjort att vi lärt oss mycket av varandra i projektet säger Frida Sterner, en av studenterna på kursen “Packaging Technology and Development”. Kursens studenter läser fjärde eller femte året vid något av LTH:s ingenjörsprogram och har nu avslutat sina projekt. De har presenterat resultaten som är [...]

13 oktober 2021

Vill du utveckla dig och bygga på din kompetens under nästa år? Då kan en fristående kurs vid Designvetenskaper, LTH, vara något för dig.

13 oktober 2021

Att använda substanser från citrusfruktskal i bioplast är ett exempel på hur vi kan inspireras av naturens egna skyddssystem – och för framtiden behövs mer forskning kring hur livsmedels livslängd kan förlängas. Det menar Katrin Molina-Besch, förpackningsforskare vid LTH.