Hoppa till huvudinnehåll

Hållbarhetsveckan

2022

Det nya arbetslivet – med Calle Rosengren

Livspusslets räddning eller isoleringens grund? – om arbete och privatliv före, under och efter pandemin

Vårt nya sätt att arbeta också förändrar våra privatliv. Flera beskriver hur vardagen har blivit enklare när arbetsliv och privatliv kan blandas mer. Andra berättar om social isolering och svårigheter att separera arbete och privatliv. Det finns också tecken på att människor kan tänka sig att bosätta sig längre från sin arbetsplats eftersom de inte behöver vara på plats på jobbet varje dag.

Konferens om hållbar utveckling

Lunds universitet är värd för en forskningskonferens på temat ”Kunskap för hållbar utveckling” och flera av Designvetenskapers och CIRCLE:s forskare deltar genom att presentera olika forskningsämnen och viktiga frågeställningar. Konferensen fokuserar på kunskap om hållbarhet, de utmaningar vi står inför och vad forskningen kan göra för att bidra till en förändring.

2021

Hållbart arbetsliv i pandemins fotspår
Vårt arbetsliv har förändrats under pandemin. Vi har jobbat på distans och i miljöer vi vanligtvis inte arbetar i. Jobbet har blandats med familjeliv och många av oss har inte träffat kollegorna annat än via digitala mötesplattformar. Men hur har det egentligen gått att arbeta under pandemiåret? Vilka arbetsmiljöutmaningar har vi ställts inför? Vad säger forskningen?

2019

Arbetsmiljömingel  ett hållbart arbetsliv hela livet
Framtidens arbetsplatser präglas av det digitaliserade och gränslösa arbetslivet där vi i hög grad kan styra hur, var och när vi ska arbeta. Vi ges nya möjligheter, men står också inför nya utmaningar. Hänger arbetsplatserna med i utvecklingens snabba tempo och hur får vi ett hållbart arbetsliv – hela livet? En mingelträff med LU:s Alumnnätverk och Lunds kommun om framtidens hållbara arbetsliv.

VR och hållbarhet
VR-projekt om klimat- och hållbarhetsutmaningar demonstreras.

RE:DESIGN FOOD
Hur tacklar vi vår tids stora matutmaningar?

Banner med text: Hållbarhetsveckan Lund 2-7 maj 2022

Hållbarhetsveckan i Lund

2–7 maj 2022

Sidansvarig: info@design.lth.se | 2022-04-29