Hoppa till huvudinnehåll

Hållbarhetsveckan 2022: Det nya arbetslivet

Livspusslets räddning eller isoleringens grund? – om arbete och privatliv före, under och efter pandemin. Välkommen till ett seminarium om det nya arbetslivet med Calle Rosengren – den 5 maj.

– Publicerad den 25 April 2022

Datorarbetsplats på ett köksbord i en sommarstuga. Foto.
Hur ser ditt arbetsliv post pandemin ut? Foto: Privat

Både före och under pandemin har Calle Rosengren forskat om hur gränsen mellan arbetsliv och privatliv hanteras i ett alltmer digitaliserat arbetsliv – forskning som gett honom utmärkelsen ”HR-forskningspriset 2021/2022” från Sveriges HR-förening.

Under seminariet berättar Calle Rosengren om hur vårt nya sätt att arbeta också förändrar våra privatliv. Flera beskriver hur vardagen har blivit enklare när arbetsliv och privatliv kan blandas mer. Andra berättar om social isolering och svårigheter att separera arbete och privatliv. Det finns också tecken på att människor kan tänka sig att bosätta sig längre från sin arbetsplats eftersom de inte behöver vara på plats på jobbet varje dag.

Seminariet bjuder också in till diskussion och reflektion kring möjligheter och utmaningar i det nya arbetslivet. Vilka erfarenheter från pandemiåren har vi tagit med oss? Hur balanserar vi mellan jobb- och privatliv när världarna flyter samman?

Deltagarna kan i samband med anmälan till seminariet dela med sig av bilder på sina egna kontor – hemma, på arbetsplatsen, i ett co-working space eller någon helt annanstans. Bilderna kommer Calle Rosengren använda under sin presentation.

Anmäl din medverkan här

Välkommen!

Det nya arbetslivet – länk till Lunds universitets kalendarium

Seminariet anordnas inom ramen för Hållbarhetsveckan i Lund.