Nyheter

Kan dygnsrytmsbelysning på arbetsplatsen ha positiva hälsoeffekter?
Med dygnsrytmsbelysning förändras intensitet och färgtemperatur på ljuset under dagen.

Forskaren om smittspridning på flygplan: "En ganska svår miljö"
Hur lätt sprids coronaviruset på flyget? Jakob Löndahl, forskare i aerosolteknologi vid Designvetenskaper, LTH diskuterar frågan i Sveriges Radio.

Internationella kvinnodagen: Malin Alsved – aerosolforskare med corona i fokus
Tidningen Lundagård lyfter fram Malin Alsved och hennes forskning om luftburna virus och bakterier när de uppmärksammar FN:s internationella dag för kvinnor inom forskning i artikeln ”Kvinnor på coronaforskningens frontlinje”. Lika aktuell är Malin Alsved och hennes forskning idag på Internationella kvinnodagen.

Tips från aerosolforskaren: Rent på rätt sätt
Städning och rengöring har av förklarliga skäl hamnat i ropet under coronapandemin. Men hur påverkas vi av de preparat och medel som används?

5 miljoner satsas på forskarnätverk
Ett välkommet anslag från Familjen Kamprads stiftelse på fem miljoner kronor gör det möjligt att starta upp den svenska noden för den nystartade nordiska forskarskolan.

Studenter bidrar till ökad kunskap om hållbar utveckling och affärsmodeller
Hållbar utveckling, digitalisering och affärsmodeller är ämnen som intresserar tjugo nya examensarbetare vid Designvetenskapers avdelning Innovationsteknik. Studenterna har precis påbörjat sina projektarbeten där de tillsammans med industri och näringsliv utforskar olika frågeställningar för att bidra till användbar och samhällsnyttig kunskap.

Så kan covid-19 spridas inomhus – intervju i SVT Nyheter
Många faktorer påverkar hur smitta sprider sig i inomhusmiljöer. SVT Nyheter har pratat med Jakob Löndahl, docent i aerosolteknologi vid Designvetenskaper, LTH, om partiklarnas färd genom luften.

Nordisk forskarskola i innovation och entreprenörskap
I januari 2021 gick startskottet för den nybildade nordiska forskarskolan i innovation och entreprenörskap, även kallad NORSI. Forskarskolan vänder sig till doktorander inom innovation och entreprenörskap i de nordiska länderna och CIRCLE är en av de 24 partnerinstitutionerna som alla är hemmahörande i Norden.

Vilken plats har plasten? – forskare berättar i plastrapport
Plast i våra förpackningar är ett ämne som diskuteras på många håll, och en som ofta medverkar i diskussionen är Katrin Molina-Besch, forskare i förpackningslogistik vid Designvetenskaper, LTH.

Entreprenöriella ekosystem – disputation i Innovationsteknik 12 februari
Vilka aktörer och faktorer är viktiga för att nya innovativa företag ska bli framgångsrika? I avhandlingen ”Entrepreneurial Ecosystems in Life Science Industry” i ämnet Innovationsteknik ställer sig Janna Alvedalen frågan. I sin forskning fokuserar hon på konceptet entreprenöriella ekosystem och utforskar hur sådana system påverkar nya företag och [...]