Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

1 October 2021

Vilken betydelse har e-handel för den som bor på landsbygden? Stor betydelse, menar logistikforskare vid LTH. Landsbygdens sämre tillgång till produkter och service gör att näthandeln fyller en viktig funktion. Men när allt fler e-handelstjänster anpassas för storstaden riskerar landsbygden att glömmas bort.

20 September 2021

Certec informerar är ett årligen återkommande evenemang för alla som är intresserade av frågor som rör mångfald, jämlikhet och delaktighet kopplat till teknik och design.

17 September 2021

I licentiatuppsatsen ”Influenced by Technology – A close up of academic teachers and how they experience teaching online” diskuteras hur lärares erfarenheter av digital undervisning kan relateras till hur de väljer att undervisa.

8 September 2021

Var ryms de mänskliga behoven av konst, kreativitet och kultur i de globala hållbarhetsmålen? Inte riktigt någonstans, säger Magali Ljungar-Chapelon, forskningskoordinator vid Designvetenskaper, LTH i en artikel av Future by Lund. Under en workshop vid Konstnärliga fakulteten föreslog hon därför ett nytt kompletterande område att arbeta med – [...]

8 September 2021

Hur lagar man mat till personer som har svårt att tugga och svälja, som är både tilltalande och smakrik? Frågan har projektet ”Framtidens mål” fokuserat på.

8 September 2021

Hur kan läkemedelsförpackningar tas fram med patienten i fokus?

11 August 2021

Katrin Molina-Besch, forskare i Förpackningslogistik vid Designvetenskaper, LTH, intervjuas om matkassar och svinn i Sydsvenskan.

23 July 2021

SYMF, Svensk Yrkes- och Miljöhygenisk Förening, utsåg nyligen "årets artikel" för 2019-2020. Priset tilldelades Karin Lovén och hennes medförfattare för en artikel om mätningar av tillverkade nanopartiklar med avancerade mätmetoder.

21 July 2021

Efter att ha tröttnat på att endast interagera med kollegor i långa videosamtal framför datorskärmen valde Mattias Wallergård att istället jobba hemifrån i virtual reality. Mattias Wallergård är forskare i interaktionsdesign vid Designvetenskaper, LTH, och självutnämd VR-nörd.

13 July 2021

För att nå de globala hållbarhetsmålen krävs att e-handelssektorn omvandlas till ett hållbart logistiksystem. Nu tas ett helhetsgrepp på e-handelns möjligheter och utmaningar i en unik e-handelssatsning, skriver Helsingborgs stad i ett pressmeddelande.