Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

11 August 2021

Katrin Molina-Besch, forskare i Förpackningslogistik vid Designvetenskaper, LTH, intervjuas om matkassar och svinn i Sydsvenskan.

23 July 2021

SYMF, Svensk Yrkes- och Miljöhygenisk Förening, utsåg nyligen "årets artikel" för 2019-2020. Priset tilldelades Karin Lovén och hennes medförfattare för en artikel om mätningar av tillverkade nanopartiklar med avancerade mätmetoder.

21 July 2021

Efter att ha tröttnat på att endast interagera med kollegor i långa videosamtal framför datorskärmen valde Mattias Wallergård att istället jobba hemifrån i virtual reality. Mattias Wallergård är forskare i interaktionsdesign vid Designvetenskaper, LTH, och självutnämd VR-nörd.

13 July 2021

För att nå de globala hållbarhetsmålen krävs att e-handelssektorn omvandlas till ett hållbart logistiksystem. Nu tas ett helhetsgrepp på e-handelns möjligheter och utmaningar i en unik e-handelssatsning, skriver Helsingborgs stad i ett pressmeddelande.

7 July 2021

I soffan, på golvet eller vid köksbordet – hemmets arbetsplatser är ofta allt annat än ergonomiska. Men med hjälp av en gamingstol och ett kepstest kan det fysiska arbetslivet bli mer hållbart.

7 July 2021

Vårt arbetsliv har förändrats under pandemin. Vi har jobbat på distans och i miljöer vi vanligtvis inte arbetar i. Jobbet har blandats med familjeliv och många av oss har inte träffat kollegorna annat än via digitala mötesplattformar.

1 July 2021

”För oss som länge arbetat med kunskapsuppbyggnad inom arbetslivsområdet var inte den dåliga beredskapen för pandemin oväntad, skriver forskare i bland annat arbets- och miljömedicin.”

16 June 2021

När det byggs nytt i städerna finns en viss typ av människor och beteenden i åtanke – ofta unga, friska och välutbildade. De som inte tillhör den inkluderade skaran riskerar att inte kunna använda den nya byggnaden och dess omgivningar – främst drabbas äldre människor och personer med funktionsnedsättningar.

16 June 2021

Handelsrådet delar varje år ut ett pris för bästa studentuppsats. I år har en student vid Förpackningslogistik, LTH, tilldelats priset: Sten Georgii Hellberg för examensarbetet "A case study of alternative pallet solutions at Tetra Pak Additional Materials".

14 June 2021

Under pandemiåret har det poppat upp många nya lösningar för att mötas trots att vi inte kan ses på riktigt. Det digitala mötet har blivit det nya normala. Men en lösning som är på väg att trenda är det virtuella mötet.