Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

12 September 2024

Hur känns det att leva med en demenssjukdom? ”Demenssimulatorn” kan hjälpa till att besvara det. Virtual reality-forskarna vid LTH har tagit fram simulatorn som ska öka kunskapen om kognitiv sjukdom genom virtuella och interaktiva upplevelser.

10 September 2024

Varningssystem för extremväder finns utvecklade vid de flesta nationella myndigheter för väderprognos men de tar sällan människans förmåga och sårbarhet i beräkning, utan är oftast baserade på lufttemperatur. Det menar Jakob Eggeling, doktorand i arbetsmiljöteknik vid LTH som nu försvarar sin avhandling.

6 September 2024

Är du intresserad av universell utformning, mångfald och teknik?

3 September 2024

Möbler till en ubåt, en köldväst för idrottare eller en spritflaska med parfym? Sydsvenskan skriver om Industridesignskolans årliga examensutställning med nedslag i några av studenternas projekt.

17 June 2024

LTH medverkar under årets Almedalsvecka med seminarier som belyser olika former av beredskap. Seminarierna äger rum den 26 juni.

17 June 2024

Är dagens återvinningsmiljöer universellt utformade? Det är en av frågorna i licentiatuppsatsen "Avfall för alla? Ett universellt utformningsperspektiv på återvinningsmiljöer i Sverige" som nu försvaras. Bakom uppsatsen står doktoranden Anna-Sara Fagerholm.

1 June 2024

När det planeras för mat i kristider – vilka livsmedel föreställer vi oss då? Konservburkar och frystorkad mat tänker många, men faktum är att om det uppstår en kris så är det inte bunkrade konserver som räddar oss.

24 May 2024

Nu är det dags för Industridesignskolans examensutställning då kandidat- och mastersstudenterna ställer ut sina examensprojekt. Utställningen pågår under en veckas tid mellan den 31 maj och 5 juni.

23 May 2024

I början av covidpandemin var det oklart om coronaviruset faktiskt smittade via luften. Nu vet forskarna mer. En av dem är Sara Thuresson som disputerar med en avhandling om luftburen smittspridning.

22 April 2024

Vilken kunskap finns om samverkan mellan universitet och omgivande samhället? Är kunskapen den samma som uppstår vid forskningssamverkan? Vilka är fördelarna för de olika aktörerna: studenterna, företagen och universitet? Hur blir samspelet lyckat?