Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

7 May 2020

Hallå Per Kristav! Du forskar i Produktutveckling vid Designvetenskaper, LTH. Berätta mer om din forskning!

4 May 2020

I kölvattnet av covid-19 får massvis av anställda uppleva en del av de begränsningar som personer med funktionsnedsättning tvingas hantera varje dag.

7 April 2020

Dålig belysning på arbetsplatsen är en vanlig orsak till både huvudvärk och koncentrationsproblem, enligt forskaren i synergonomi Hillevi Hemphälä.

1 April 2020

Pasta, mjöl och toalettpapper står högt upp på hamstringslistan. På apoteket är det handsprit och receptfria läkemedel som bunkras. Pandemin som pågår har lett till att folk förbereder sig för att vara hemma en längre tid. Men hur ser vår beredskap egentligen ut?

27 March 2020

Studenterna Malin Lindström och Cornelia Sjöberg vid Lunds Tekniska Högskola har tilldelats priset för bästa examensarbete 2020 med sin uppsats ”Development of Shower Chair for Increased User Independence”. Priset delas ut av EHSS - Sveriges Ergonomi och Human Factors sällskapet.

27 March 2020

Det finns ett stort antal frågor kring corona och smittskydd som behöver besvaras så fort som möjligt. En av de mest centrala är: Finns coronaviruset i luften? – det är något som forskare vid Lunds universitet nu söker svar på.

27 March 2020

Omkring 25 000 ton kontorsprodukter – motsvarande 43 000 ton koldioxid – hade varje år kunnat återbrukas i Sverige vid renovering av kontorslokaler. Vilka åtgärder krävs för att vi ska kunna återanvända kontor och inredning i högre grad än vi gör idag?

26 February 2020

Mat ska ätas och inte kastas. Men det är inte alltid maten når sitt mål – en tredjedel av all mat som produceras blir matsvinn. Och matsvinnet är ett större klimatproblem än förpackningen.

31 January 2020

Medarbetardriven innovation kan skapa mycket mervärde för företag. Men för att lyckas krävs aktiva chefer som ger tydlig återkoppling och som uppmuntrar och ger utrymme för kreativt arbete. På detta sätt kan man ta tillvara på och utnyttja mångfalden i en organisation, visar Izabelle Bäckström, forskare i industriell ekonomi vid LTH, i en ny [...]

22 January 2020

Du ska inte räkna med att gullrankan, murgrönan och svärmorstungan kommer att ge dig renare luft inomhus. Även om det ofta är något som påstås.