Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

2 October 2020

Den fristående kursen ”Patientperspektiv och egenförmåga” som vänder sig till cancersjuka, närstående, forskare och personal kommer nu tillbaka våren 2021. En variant på kursen kommer att ges som en internationell sommarkurs vid Uppsala universitet, och planer finns på en doktorandkurs vid Helsingfors universitet.

28 September 2020

Samverkansinitiativ för framtidens klassrum.

20 September 2020

Vilken är din vision för ämnet Produktutveckling? – Min vision är att vi inom ämnet Produktutveckling ska bli en nationellt stark och internationellt erkänd forskargrupp med en tydlig profilering. Jag vill att vi ska leverera forskningsresultat av god vetenskaplig kvalitet med målet att både bidra till ny kunskap och nya insikter, samtidigt som de [...]

17 September 2020

Är du glad för höstens antågande eller längtar du tillbaka till sommarens värmebölja?

17 September 2020

En stor andel frukt och grönsaker når aldrig fram till slutmålet – att bli uppätna. Livsmedlens resa från producent till konsument går inte alltid som tänkt och en stor andel frukt och grönsaker förstörs längs vägen.

28 August 2020

Sången behöver inte tystna, men just nu är det klokast att sjunga med distans. Rådet kommer från aerosolforskare vid LTH, Lunds universitet. De har studerat hur mycket partiklar vi egentligen avger när vi sjunger – och i förlängningen – om vi bidrar till ökad smittspridning av covid-19 genom att sjunga.

2 July 2020

Lunds universitet och Tetra Pak har nyligen tecknat ett femårigt strategiskt avtal som stärker parternas långsiktiga samarbete. Syftet med avtalet är att utveckla och stärka kompetenser och utbildning inom olika fokusområden med ambitionen att främja innovationer för hållbara produkter, företag och samhällen.

1 July 2020

Sjukvården bör förbereda för värmestress när vårdpersonal i sommar ska arbeta i skyddsutrustning. Det behövs åtgärdsplaner som tittar på arbetspassens längd, fler pauser och möjligheten att kyla ned sig, skriver flera klimatforskare i en debattartikel i Kommunalarbetaren.

16 June 2020

Sveriges Ingenjörers arbetsmiljöpris 2020 går till Jonas Borell vid Lunds Tekniska Högskola. Han får priset för att entusiastiskt och engagerat utvecklat utbildningen i arbetsmiljö för ingenjörsstudenter.

9 June 2020

Hur påverkas arbetslivet under en pandemi när många arbetar hemifrån? Hur hanteras stress vid hemarbete? Hur säkerställer man att ergonomin är bra när arbetet sker utanför arbetsplatsen? Frågorna har studenterna ställt sig i sina avslutande projektarbeten i kursen ”Ledarskap, arbetsorganisation och projektledning” som ges av Designvetenskaper vid [...]