Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

8 mars 2021

Tidningen Lundagård lyfter fram Malin Alsved och hennes forskning om luftburna virus och bakterier när de uppmärksammar FN:s internationella dag för kvinnor inom forskning i artikeln ”Kvinnor på coronaforskningens frontlinje”. Lika aktuell är Malin Alsved och hennes forskning idag på Internationella kvinnodagen.

26 februari 2021

Städning och rengöring har av förklarliga skäl hamnat i ropet under coronapandemin. Men hur påverkas vi av de preparat och medel som används?

desc
26 februari 2021

Ett välkommet anslag från Familjen Kamprads stiftelse på fem miljoner kronor gör det möjligt att starta upp den svenska noden för den nystartade nordiska forskarskolan.

desc
25 februari 2021

Hållbar utveckling, digitalisering och affärsmodeller är ämnen som intresserar tjugo nya examensarbetare vid Designvetenskapers avdelning Innovationsteknik. Studenterna har precis påbörjat sina projektarbeten där de tillsammans med industri och näringsliv utforskar olika frågeställningar för att bidra till användbar och samhällsnyttig kunskap.

21 februari 2021

Många faktorer påverkar hur smitta sprider sig i inomhusmiljöer. SVT Nyheter har pratat med Jakob Löndahl, docent i aerosolteknologi vid Designvetenskaper, LTH, om partiklarnas färd genom luften.

21 februari 2021

I januari 2021 gick startskottet för den nybildade nordiska forskarskolan i innovation och entreprenörskap, även kallad NORSI. Forskarskolan vänder sig till doktorander inom innovation och entreprenörskap i de nordiska länderna och CIRCLE är en av de 24 partnerinstitutionerna som alla är hemmahörande i Norden.

18 februari 2021

Plast i våra förpackningar är ett ämne som diskuteras på många håll, och en som ofta medverkar i diskussionen är Katrin Molina-Besch, forskare i förpackningslogistik vid Designvetenskaper, LTH.

11 februari 2021

Vilka aktörer och faktorer är viktiga för att nya innovativa företag ska bli framgångsrika? I avhandlingen ”Entrepreneurial Ecosystems in Life Science Industry” i ämnet Innovationsteknik ställer sig Janna Alvedalen frågan. I sin forskning fokuserar hon på konceptet entreprenöriella ekosystem och utforskar hur sådana system påverkar nya företag och [...]

26 januari 2021

Fler än någonsin jobbar just nu hemifrån. Hur påverkas vi av distansarbetet, och hur blir det när det är dags att lämna hemmet och de nya vanorna? Frågorna ställs i P4 Extra, som pratat med Calle Rosengren, arbetsmiljöforskare vid Designvetenskaper, LTH.

desc
24 januari 2021

Delaktighetsdagen anordnades av Myndigheten för Delaktighet (MFD) den 18 januari, och hade i år fokus på universell utformning och arbetet med Agenda 2030.