Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

22 augusti 2022

Det ekar tomt i salarna på Ingvar Kamprad Designcentrum, men inom kort sjuder bygget av liv igen när studenterna kommer tillbaka efter sommaren. Faktum är att det redan nu börjar droppa in studenter. De som börjar på ett av de tre mastersprogrammen vid Designvetenskaper blir visade runt i sina nya studielokaler.

12 augusti 2022

Välkommen till eHealth@LU Symposiet: e-hälsa de senaste och kommande fem åren.

27 juni 2022

Olyckor, naturhändelser, kriser och krig kräver höjd beredskap och tvingar samhället att snabbt ställa om och medborgarna att agera. Ibland finns det krisplaner att luta sig mot. Men hur jämlika och inkluderande är planerna? Passar de alla? Har all variation i behov och förmågor beaktats?

16 juni 2022

Från hushållsapparater och möbler till webbapplikationer och dykarhjälmar – bredden på årets examensarbeten var stor när industridesignstudenterna på IKDC visade upp sina projekt.

15 juni 2022

Spänningen och stämningen är hög när mastersstudenterna presenterar sina examensarbeten inom olika ämnen vid Designvetenskaper.

6 juni 2022

Bättre tillgänglighet handlar ofta om förbättrad ­teknik. Men tekniken måste gå hand i hand med inkluderande ­pedagogik och lagkrav får inte utgöra broms­klossar. Det menar Håkan Eftring som forskar på olika sätt att göra kunskap mer tillgänglig.

6 juni 2022

Flera års förberedelser bär nu frukt. Det nya kombinerade aerosol- och klimatlabbet vid LTH är på plats. Nyligen stod det klart efter fyra veckors byggnation.

2 juni 2022

Yulia Vakulenko växte upp i en liten rysk stad norr om polcirkeln, idag jobbar hon vid Lunds universitet. När Ryssland invaderade Ukraina den 24 februari vändes hennes värld upp och ner.

2 juni 2022

För första gången på två år är Lunds universitet på plats i Visby för Almedalsveckan. I tider av kris och krig är den demokratiska mötes­platsen viktigare än någonsin.

30 maj 2022

Vad har hänt inom området e-hälsa de senaste fem åren och vad är på gång för framtiden? Forskare från fem olika lärosäten och representanter för flera företag och organisationer delar med sig av sina erfarenheter och framtidsspaningar.