Hoppa till huvudinnehåll

Just nu på IKDC – exjobbspresentationer

Spänningen och stämningen är hög när mastersstudenterna presenterar sina examensarbeten inom olika ämnen vid Designvetenskaper.

– Publicerad den 15 juni 2022

Två personer bär en prototyp.
Linnea Romare och Alexander Bjursåker presenterade sin prototyp för laddning av bilar via elvägen Elonroad.

Inom teknisk design, exempelvis, har två studenter utvecklat en ny prototyp för laddning av bilar via elvägen Elonroad. I samarbete med Spotify, har ett annat bilrelaterat projekt arbetat med att minska distraktioner för föraren och göra det säkrare att interagera med infotainmentskärmen i bilen.

Hållbar utveckling och cirkulärt tänkande har en självklar plats i institutionens utbildningar och även i exjobbsprojekten. Ett exempel är studenter inom interaktionsdesign som arbetat med hur second hand-shopping on-line kan uppmuntras.

Exjobbare har även bidragit till forskningsprojekt vid Designvetenskaper om digitalisering inom vården. Exempelvis genom en kartläggning av informations- och kommunikationsvägar inom vården och om digitala stöd i hemsjukvården.

Studenterna, som i dagarna presenterar sina projekt, har läst masterskurser i olika ämnen vid Designvetenskaper – produktutveckling, interaktionsdesign, ergonomi, teknisk design, aerosolteknologi eller förpackningslogistik.