Hoppa till huvudinnehåll

Mastersstudenter på ingång

Det ekar tomt i salarna på Ingvar Kamprad Designcentrum, men inom kort sjuder bygget av liv igen när studenterna kommer tillbaka efter sommaren. Faktum är att det redan nu börjar droppa in studenter. De som börjar på ett av de tre mastersprogrammen vid Designvetenskaper blir visade runt i sina nya studielokaler.

Pernilla Daws – Publicerad den 22 augusti 2022

En person visar runt en grupp personer i en byggnad.
Erik Andersson, FIPDes-koordinator, visar runt de nya mastersstudenterna på IKDC.

Inom det internationella Erasmus-programmet FIPDes (Food Innovation and Product Design) kommer i år åtta studenter från tre kontinenter för att arbeta med projekt inom livsmedelsförpackningar. Studenterna uttrycker flera aspekter som gjort att de valde just Lund. En av dem säger:

– Här finns ett starkt band mellan akademi och industri och det uppskattar jag. Det lägger grunden för livet efter att jag är färdig med min mastersutbildning.

En annan fyller i:

– Det svenska sättet att lära ut är känt för att vara annorlunda jämfört med vad vi är vana vid i andra länder, och det vill jag prova på.

Gruppen enas om att de också har en allmän nyfikenhet på Skandinavien som plats och kulturen här, samtidigt som de skrattande bävar inför utmaningen som höstväder och vintermörker kan innebära.

De internationella mastersprogram vid Designvetenskaper som startar under hösten är inom områdena livsmedelsförpackningar, industridesign samt Virtual Reality (VR) och Augmented Reality (AR).

FIPDes ger fördjupade kunskap inom förpackningsdesign i nära samarbete med industrin. Läs om FIDes på deras webbplats.

VR/AR-mastersprogrammet kombinerar teori med experimenterande i VR-labbet vilket du kan läsa om på deras webbplats.

Mastersprogrammet i industridesign är uppbyggt för att främja studenternas kreativa och intellektuella flexibilitet. Läs om Industridesign-programmet på deras webbplats.