Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

21 januari 2021

Lunds Tekniska Högskola och ytterligare tre lärosäten har startat ett nytt ljusforskarnätverk. "Vi vill skapa en mötesplats för verksamma i branschen och tillsammans bidra med tvärvetenskaplig forskning", säger Johannes Lindén, ljusforskare på LTH, i Svensk Byggtjänsts artikel ”Nytt nätverk ska främja ljusforskning”.

20 januari 2021

Henrik Pålsson är forskare i Förpackningslogistik vid Designvetenskaper, LTH, och tipsar i tidningen Syre om ett antal punkter som kan bidra till att e-handeln blir mer hållbar – till exempel att planera dina inköp så att de kan sampackas.

19 januari 2021

In 2015, UN adopted seventeen development goals to serve as a reminder of the multitude of issues we need to address if we should thread the path towards a sustainable Earth society.

9 december 2020

Günter Alce, forskare med fokus på Augmented Reality och smarta lösningar för Internet of Things vid Institutionen för Designvetenskaper, LTH har pratat med tidningen Villalivet om vad nästa steg i utvecklingen kan tänkas bli.

25 november 2020

Nanopartiklar med särskilt framtagna egenskaper används allt oftare i byggmaterial. Idag saknas kunskap om hur vanliga dessa material är och hur de påverkar hälsan. Christina Isaxon, vid Lunds universitet, tilldelas 4 449 000 kronor av AFA Försäkring för att kartlägga användningen av nanomaterial i byggbranschen och för att undersöka vad det [...]

18 november 2020

Arbetsliv i omvandling är en vetenskaplig refereegranskad skriftserie som ges ut av Arbetsmiljöhögskolan vid Lunds universitet – i samarbete med Forum för Arbetslivsforskning i Sverige (FALF), Centrum för tillämpad arbetslivsforskning vid Malmö universitet och Arbetsvetenskap, Ekonomi och Miljöpsykologi vid SLU Alnarp.

desc
18 oktober 2020

Arbetsmiljöforskning.se skriver att en slutsats som skulle kunna dras av bland annat forskningen i Lund, är att buller och dålig hörsel kan vara en riskfaktor. I en bullrig arbetsmiljö pratar man högre. Om man har en patient som hör dåligt så måste man också höja rösten och komma nära. Då ökar mängden aerosol och droppar som man sprider omkring [...]

16 oktober 2020

Läs Sydsvenskans intervju med Annika Olsson – nuvarande rektor för Campus Helsingborg och professor i förpackningslogistik vid Designvetenskaper, LTH – där hon berättar om sin väg mot rektorstjänsten på LTH och var hennes fokus kommer ligga de närmaste åren.

9 oktober 2020

Energifrågan är avgörande för att klara FN:s klimatmål. För att lyckas ställa om till hållbara städer och samhällen behöver vi hitta nya sätt att – genom samverkan – effektivisera, dela och producera energin.

9 oktober 2020

I denna filmade guidning berättar forskarna om hur 3D-printing kan användas nu och i framtiden – och hur klimatvänlig tekniken är just nu och kan bli framöver. Kolla in 3D-skrivarna som printar produkter i olika material – till och med ätbara ting.