Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

14 January 2022

Lea Fünfschilling, forskare i Innovationsstudier vid LTH, får ERC Starting Grant för projektet ENDINGS – Towards a theory of endings in innovation studies.

5 January 2022

Closer och Relog har startat en ny satsning där offentliga och privata aktörer kan samlas för att driva utvecklingen mot hållbar e-handel.

22 December 2021

Hej Servicegruppen på Ingvar Kamprad Designcentrum! Ni har startat en facebooksida – berätta mer om den. – Vi har startat en facebooksida för att nå ut till studenter och medarbetare på IKDC. Under pandemin har det varit svårt att nå folk när inte alla är på plats i huset, så nu provar vi denna kanal för att se om detta kan vara ett sätt för oss [...]

22 December 2021

Vad händer om elen slutar fungera och värmen försvinner under en längre tid? Förutom det rent uppenbara – att tekniken inte funkar och det blir kallt – hur ska vi i samhället förbereda oss för en sådan kris? Har vi koll på vem som ska göra vad när det händer? Och vem får vara med och utforma krisplanerna?

15 December 2021

Bli inte förvånad om du möter en affärsängel i hissen på Ingvar Kamprad Designcentrum. Då kan det vara studenter från Innovationsteknik som övar på att kommunicera affärsidéer genom att pitcha dem under en tur med hissen. Att testa idéer och öva kommunikation är viktiga delar i kursen för blivande entreprenörer.

14 December 2021

Kraven på framtidens livsmedelsförpackningar är många. De ska vara bättre och säkrare än dagens samtidigt som de ska vara miljövänliga, kostnadseffektiva och estetiskt tilltalande. I produktutvecklingsracet har Tetra Pak krokat arm med LTH. Forskarnas datorsimuleringar snabbar på utvecklingen och ökar kunskapen om hur olika material reagerar när de [...]

14 December 2021

– När jag var liten sa jag tetra om alla juicedrycker, säger Roxanne Mae Targa när hon berättar om sin första upplevelse av Tetra Pak. Nu vet hon mer. Efter avslutat examensarbete är hon anställd på företaget. Som student på Tetra Pak kände hon sig snabbt som en i gänget – en erfarenhet som hon delar med sina kurskamrater Nawapan Boonchum och Elif [...]

10 December 2021

Christina Isaxon har alltid varit intresserad av hur små partiklar i luften påverkar vår hälsa. I takt med att samhällets användning av nanomaterial ökar, ställs forskningsfrågor om säkerhet på sin spets. ”Vi behöver veta mer om under vilka förhållanden som nanopartiklar kan påverka oss och hur vi kan hantera materialet säkert.”

1 December 2021

Att vara hoppfull, att ta hjälp av varandra och att låta livet vara föränderligt. Det är aktiva handlingar som kan hjälpa människor att finna trygghet vid svår sjukdom som cancer. Det menar Ulrika Sandén som nyligen disputerat i Innovationsteknik vid LTH med en avhandling om att leva med cancer.

29 November 2021

Visir, andningsskydd och annan skyddsutrustning kan vara ansträngande att använda under arbete, och kan medföra besvär för personen att hantera utöver de vanliga uppgifterna.