Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

10 February 2022

Luftföroreningar utomhus är ett globalt hälsoproblem som varje år orsakar fyra-nio miljoner fall av för tidig död enligt WHO. Avgaser från dieselfordon bidrar till stor del till dessa luftföroreningar.

3 February 2022

Två tredjedelar av vår tid spenderas inomhus och vi behöver mer kunskap om hur inomhusmiljön påverkar hälsan. Partiklar i inomhusmiljön kommer i hög grad från människans egna levnadsvanor som att tända stearinljus, använda rengöringsmedel, dammsuga eller att laga mat.

18 January 2022

E-handeln ökar i rekordfart. Kläder, böcker, hemelektronik, livsmedel – det mesta går att handla via e-tjänster och få levererat på flexibla sätt. Men hur kan tjänsterna anpassas mer utifrån konsumentens behov? Och samtidigt bibehålla fokus på hållbarhet i hela logistikkedjan?

17 January 2022

–Jämlikhet och likvärdighet handlar om att inte behöva pekas ut och stigmatiseras. Det säger Per-Olof Hedvall, forskare vid Certec i en intervju med Akademikerförbundet SSR.

14 January 2022

Det finns många forskningsprojekt dedikerade till hållbara förpackningslösningar, men hur är det med produkten inuti?

14 January 2022

Lea Fünfschilling, forskare i Innovationsstudier vid LTH, får ERC Starting Grant för projektet ENDINGS – Towards a theory of endings in innovation studies.

5 January 2022

Closer och Relog har startat en ny satsning där offentliga och privata aktörer kan samlas för att driva utvecklingen mot hållbar e-handel.

22 December 2021

Hej Servicegruppen på Ingvar Kamprad Designcentrum! Ni har startat en facebooksida – berätta mer om den. – Vi har startat en facebooksida för att nå ut till studenter och medarbetare på IKDC. Under pandemin har det varit svårt att nå folk när inte alla är på plats i huset, så nu provar vi denna kanal för att se om detta kan vara ett sätt för oss [...]

22 December 2021

Vad händer om elen slutar fungera och värmen försvinner under en längre tid? Förutom det rent uppenbara – att tekniken inte funkar och det blir kallt – hur ska vi i samhället förbereda oss för en sådan kris? Har vi koll på vem som ska göra vad när det händer? Och vem får vara med och utforma krisplanerna?

15 December 2021

Bli inte förvånad om du möter en affärsängel i hissen på Ingvar Kamprad Designcentrum. Då kan det vara studenter från Innovationsteknik som övar på att kommunicera affärsidéer genom att pitcha dem under en tur med hissen. Att testa idéer och öva kommunikation är viktiga delar i kursen för blivande entreprenörer.