Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

28 April 2021

Lunds universitet är värd för en forskningskonferens på temat ”Kunskap för hållbar utveckling” och flera av Designvetenskapers och CIRCLE:s forskare deltar genom att presentera olika forskningsämnen och viktiga frågeställningar.

26 April 2021

Malin Alsved har nyligen disputerat med en avhandling om luftburna virus och bakterier. I ett mobilt laboratorium låter hon nu covidsmittade sjunga i en tratt för att se hur viruspartiklarna sprider sig.

26 April 2021

I rökfria hem är levande ljus en av de största källorna till partiklar i luften, följt av matlagning.

26 April 2021

”I dagarna granskas regeringens coronastrategi av Konstitutionsutskottet (KU). Som strategiforskare förundras vi av de frågor och svar som rör coronastrategin.”

25 April 2021

Stämmer det att krukväxter fungerar som luftrenare, eller ser de bara fina ut?

23 April 2021

På ehandel.se resonerar logistikforskaren Stefan Karlsson om hur fria returer påverkar företag ekonomiskt – framför allt på kort sikt.

15 April 2021

Johanna Persson är en av arbetsmiljöforskarna vid Designvetenskaper, LTH, som studerar arbetsmiljö inom vården. Nu har hon intervjuats av magasinet MedTech om hur ökningen av tekniska system påverkar personal och vårdtagare, och att ny teknik behöver vara både patientsäker och användarvänlig. Läs artikeln: ”Forskare vill förbättra den digitala [...]

15 April 2021

Väderappen ClimApp ger råd om hur vi ska klä oss i olika väder och temperaturer. Jakob Petersson är en av forskarna bakom appen som växer fram inom ramen för ett EU-projekt.

7 April 2021

När allmänheten inte kan besöka laboratoriet, då får laboratoriet besöka allmänheten.

5 April 2021

Forskning från Nederländerna föreslår att färre partiklar sprids för vinden om man nyser rakt ner i tröjan istället för i armvecket.