Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

9 juni 2020

Hur påverkas arbetslivet under en pandemi när många arbetar hemifrån? Hur hanteras stress vid hemarbete? Hur säkerställer man att ergonomin är bra när arbetet sker utanför arbetsplatsen? Frågorna har studenterna ställt sig i sina avslutande projektarbeten i kursen ”Ledarskap, arbetsorganisation och projektledning” som ges av Designvetenskaper vid [...]

8 juni 2020

”Att bli nekad tillgång och tillträde till samhället är en ny upplevelse för många. För personer med funktionsnedsättningar är det dock inte något nytt med påtvingad social distansering och isolering. Inte att bli nekad tillgång och tillträde heller för den delen”, skriver Per-Olof Hedvall, ämnesföreträdare för Certec vid Designvetenskaper, LTH, i [...]

2 juni 2020

Allt ifrån infraröda termometrar till chip som varnar när medarbetare står för nära varandra används idag av flera arbetsgivare. Pandemin driver på utvecklingen.

1 juni 2020

Nätdoktorer har verkat parallellt med traditionell primärvård i ett tidigt skede av svensk sjukvårds digitalisering. Men då användandet av digitala tjänster ökar, undersöker traditionell sjukvård alltfler digitaliseringsalternativ.

7 maj 2020

Hallå Per Kristav! Du forskar i Produktutveckling vid Designvetenskaper, LTH. Berätta mer om din forskning!

4 maj 2020

I kölvattnet av covid-19 får massvis av anställda uppleva en del av de begränsningar som personer med funktionsnedsättning tvingas hantera varje dag.

7 april 2020

Dålig belysning på arbetsplatsen är en vanlig orsak till både huvudvärk och koncentrationsproblem, enligt forskaren i synergonomi Hillevi Hemphälä.

1 april 2020

Pasta, mjöl och toalettpapper står högt upp på hamstringslistan. På apoteket är det handsprit och receptfria läkemedel som bunkras. Pandemin som pågår har lett till att folk förbereder sig för att vara hemma en längre tid. Men hur ser vår beredskap egentligen ut?

27 mars 2020

Studenterna Malin Lindström och Cornelia Sjöberg vid Lunds Tekniska Högskola har tilldelats priset för bästa examensarbete 2020 med sin uppsats ”Development of Shower Chair for Increased User Independence”. Priset delas ut av EHSS - Sveriges Ergonomi och Human Factors sällskapet.

27 mars 2020

Det finns ett stort antal frågor kring corona och smittskydd som behöver besvaras så fort som möjligt. En av de mest centrala är: Finns coronaviruset i luften? – det är något som forskare vid Lunds universitet nu söker svar på.