Hoppa till huvudinnehåll

Affärsmodeller och hållbarhet – disputation 18 november

Hur kan affärsmodeller bidra till ökad hållbarhet? Frågan diskuterar LTH-doktoranden Emil Åkesson i sin avhandling i ämnet Industriell ekonomi: Business Model Epistemology: Support for a Semi-Structured and Inclusive Approach to Business Modeling in Established Firms.

– Publicerad den 3 november 2022

Porträttfoto av Emil Åkesson

Etablerade företag spelar en särskilt viktig roll i det omställningsarbete som världen står inför. Dessa företag har inte bara många anställda, stora resurser och nätverk, utan står i många fall även för en del av de globala problem som behöver lösas. Därför är det viktigt att den här specifika kategorin av företag är framgångsrika när de ställer om till mer hållbara sätt att driva affärer, menar Emil Åkesson.

I sin avhandling föreslår han ett förändrat sätt att se på affärsmodeller, med ett fokusskifte från nya affärsmodeller och deras ingående komponenter till affärsmodellerande individer och deras kunskapsresa. Detta medför i sin tur mer öppna och inkluderande sätt att arbeta med affärsmodeller i etablerade företag—mot en mer hållbar värld.

Vill du veta mer om forskningen om affärsmodeller och hållbarhet?

Välkommen till Emil Åkessons disputation den 18 november kl 9.15 i Stora hörsalen på IKDC, Sölvegatan 26 i Lund. Opponent är Kristian Sund, Danmark.

Disputationen kan också följas via Zoom.