Hoppa till huvudinnehåll

Mål 4: God utbildning för alla

Definition från Agenda 2030: Säkerställa en inkluderande och likvärdig utbildning av god kvalitet och främja livslångt lärande för alla. Utbildning är en grundläggande mänsklig rättighet. Utbildningssystem världen över måste möta människors behov under hela livet – från förskola, grundskola, gymnasium och högre utbildning, samt alla människors lika möjlighet till livslångt lärande som gynnar deltagande i arbets- och samhällsliv. Utbildning är nyckeln till välstånd och öppnar en värld av möjligheter som gör det möjligt för var och en av oss att bidra till ett hållbart samhälle.

Designvetenskapers arbete med mål 4

Designvetenskaper verkar för att ge en relevant och användbar utbildning åt både studenter på universitetet och åt professioner via fristående kurser och uppdragsutbildning. Detta görs genom att låta olika erfarenheter mötas, vända på perspektiv och kombinera teori och praktik, med Industridesignskolan som ett bra exempel. Institutionen verkar också via engagerade och pedagogiskt framsynta lärare, varav många har den pedagogiska utmärkelsen ETP, Excellent Teaching Practioner.

Nyheter från Designvetenskaper som knyter an till mål 4:

16 juni 2022

Från hushållsapparater och möbler till webbapplikationer och dykarhjälmar – bredden på årets examensarbeten var stor när industridesignstudenterna på IKDC visade upp sina projekt.

6 juni 2022

Bättre tillgänglighet handlar ofta om förbättrad ­teknik. Men tekniken måste gå hand i hand med inkluderande ­pedagogik och lagkrav får inte utgöra broms­klossar. Det menar Håkan Eftring som forskar på olika sätt att göra kunskap mer tillgänglig.

6 juni 2022

Flera års förberedelser bär nu frukt. Det nya kombinerade aerosol- och klimatlabbet vid LTH är på plats. Nyligen stod det klart efter fyra veckors byggnation.

15 december 2021

Bli inte förvånad om du möter en affärsängel i hissen på Ingvar Kamprad Designcentrum. Då kan det vara studenter från Innovationsteknik som övar på att kommunicera affärsidéer genom att pitcha dem under en tur med hissen. Att testa idéer och öva kommunikation är viktiga delar i kursen för blivande entreprenörer.

14 december 2021

– När jag var liten sa jag tetra om alla juicedrycker, säger Roxanne Mae Targa när hon berättar om sin första upplevelse av Tetra Pak. Nu vet hon mer. Efter avslutat examensarbete är hon anställd på företaget. Som student på Tetra Pak kände hon sig snabbt som en i gänget – en erfarenhet som hon delar med sina kurskamrater Nawapan Boonchum och Elif Tiryakioglu.

Sidansvarig: info@design.lth.se | 2022-03-01