Hoppa till huvudinnehåll

HR-forskningspriset till Calle Rosengren vid Designvetenskaper, LTH

Calle Rosengren, docent i arbetsmiljöteknik vid Designvetenskaper, LTH, får HR-forskningspriset 2021/2022 för forskning om hur gränsen mellan arbetsliv och privatliv hanteras i ett alltmer digitaliserat arbetsliv. Priset delas med Kristina Palm, docent och lektor i arbetsvetenskap vid Karlstads universitet.

– Publicerad den 17 mars 2022

Porträttfoto av Calle Rosengren.
HR-forskningspriset 2021/2022 tilldelas Calle Rosengren, arbetsmiljöforskare vid Designvetenskaper, LTH. Foto: Kennet Ruona

Calle Rosengren kommenterar utmärkelsen i Sveriges HR-förenings pressmeddelande:

”Det känns väldigt bra med ett erkännande för många års enträget forskande och föreläsande om frågor rörande relationen mellan arbete och privatliv i ett alltmer digitaliserat och uppkopplat samhälle. Även om det tar en del tid och energi att vara så mycket ute i den offentliga debatten och på olika sätt samverka med företag och organisationer som vi gör, tycker jag ändå att det är en priviligierad position som forskare att så aktivt få vara med och forma framtidens arbetsliv.”

Utmärkelsen är ett samarbete mellan Sveriges HR Förening, Centrum för Global HRM vid Göteborgs universitet, Institutet för Personal och Företagsutveckling vid Uppsala universitet och Studentlitteratur. Pristagaren eller pristagarna erhåller en prissumma om 40 000 kronor och möjlighet att introducera sin forskning till yrkesverksamma genom Sveriges HR Förenings kanaler.

HR-forskningspriset 2021/2022 uppmärksammar studier om gränsen mellan arbetsliv och privatliv i ett digitaliserat arbetsliv – pressmeddelande från Sveriges HR-förening

Kontakta Calle Rosengren för mer information om forskningen och priset via mejl: calle.rosengren@design.lth.se