Hoppa till huvudinnehåll

Satsning för att möta framtidens handel och logistik

Lunds universitet förstärker sitt arbete inom handel och logistik på Campus Helsingborg, under namnet REAL – Center for Retail and Logistics. Centret profileras mot hållbarhet, digitalisering och förändrat arbetsliv – de stora utmaningar som handel och logistik har att hantera. Lunds universitet och Helsingborgs stad bidrar med vardera 4 miljoner för uppstarten av centret.

– Publicerad den 28 februari 2024

Campus Helsingborg. Foto.
För att möta nya behov vill Lunds universitet samla forskning och utbildning i ett internationellt konkurrenskraftigt centrum, som tar tillvara på den unicitet som finns i närområdet - ett av landets bästa logistiklägen. Foto: Johan Persson

Handel och logistik genomgår stora förändringar vilket ställer nya krav på branschen och den kunskap som behövs för yrkesverksamma och forskare. För att möta nya behov vill Lunds universitet samla forskning och utbildning i ett internationellt konkurrenskraftigt centrum. Centret bygger vidare på den utbildning och forskning som redan idag bedrivs vid universitetet och finns på Campus Helsingborg samt tar vara på den unicitet som finns i närområdet.

- Det finns ett stort intresse både internt och externt för att stärka den inriktning på handel och logistik som finns på Campus Helsingborg. Genom att skapa en centrumbildning med en föreståndare blir profilen utåt och inåt tydligare och det ger även nya möjligheter till utveckling och samverkan, säger Lena Eskilsson, Lunds universitets prorektor och Campus Helsingborgs styrelseordförande.

Läs mer om satsningen på Campus Helsingborgs webbplats