Hoppa till huvudinnehåll

Sensorer ska minska matsvinnet

Malin Göransson är doktorand vid Förpackningslogistik på Institutionen för designvetenskaper, LTH. I likhet med många andra oroas hon av att en tredjedel av all mat som produceras i världen aldrig når en mage – och att matsvinnet står för 6,7 procent av världens samlade utsläpp av växthusgaser.

– Publicerad den 23 februari 2019

Malin Göransson. Foto.
Malin Göransson, doktorand vid Förpackningslogistik, Designvetenskaper, LTH. Foto: Erik Andersson

– I Sverige är matvarukedjorna oftast bra på att hålla stabila temperaturer på livsmedel. Men om en produkt varit en halv grad varmare eller kallare under flera timmar eller dagar kan det påverka hållbarheten radikalt. Så det är viktigt att inte bara göra stickprov, utan att kunna följa varans temperatur över tid.

Läs artikeln: Sensorer ska minska matsvinnet (PDF, 9.8 MB), sid 9, publicerad i LTH-nytt #1 och på lth.se 2019-01-24