Hoppa till huvudinnehåll

20

May

Livsmedelsdagen 2024

Mat på en tallrik. Foto.
Tid: 2024-05-20 09:00 till 12:00 Seminarium

För dig med intresse av livsmedelsforskning och utbildning inom livsmedel och näringslära, samt för dig som ser möjligheter till forskningssamarbeten med oss på Institutionen för processteknik och tillämpad biovetenskap vid LTH.

Varmt välkommen till en matnyttig förmiddag där du får en inblick i livsmedelsforskningen på vår institution! Våra forskare bjuder på populärvetenskapliga presentationer inom sina områden och du får lära dig mer om livsmedel ur ett historiskt perspektiv.

Livsmedelsdagen arrangeras för första gång som del av vår satsning inom LTH:s profilområde Food and bio. 

Program

8.30 - 9.00
Ankomst och kaffe

9.00 - 9.05
Välkommen

9.05 - 9.25
Andreas Håkansson – Chokladens industrihistoria: utan maskiner ingen choklad

9.30 - 9.50
Olena Prykhodko – Hur får man en bra tarmhälsa? Tarmens permeabilitet och kostfaktorer

9.55 - 10.15
Frida Fåk Hållenius – Bakterier för bättre hjärnhälsa

10.15 - 10.45
Fikapaus

10.45 - 11.05
Maria Glantz – Hur utbildar vi livsmedelstekniker?

11.10 - 11.30
Överraskning!

11.35 - 12.00
Frågestund och avslut

Deltagandet är kostnadsfritt och öppet för alla!

Anmäl dig senast den 10 maj till frida.hallenius@ple.lth.se

Välkommen!
 



Om händelsen
Tid: 2024-05-20 09:00 till 12:00

Plats
Lilla hörsalen vid IKDC, Sölvegatan 26 i Lund

Kontakt
frida [dot] hallenius [at] ple [dot] lth [dot] se