Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

7 oktober 2024

Förpackningar är i de allra flesta fall en nödvändighet för att kunna skydda produkter och göra dem hanterbara. De blir dock ett problem om de övergår till avfall.

30 september 2024

Finns det några tricks att ta till i vardagen för att minska risken att behöva vabba? Sydsvenskan frågade Jakob Löndahl, professor i aerosolteknologi och fyrabarnsfar.

26 september 2024

Att arbeta med affärsmodellsinnovation och design thinking inom små och medelstora företag är viktigt för den ekonomiska tillväxten i Bolivia. Men det finns utmaningar som försvårar innovationsarbetet.

12 september 2024

Hur känns det att leva med en demenssjukdom? ”Demenssimulatorn” kan hjälpa till att besvara det. Virtual reality-forskarna vid LTH har tagit fram simulatorn som ska öka kunskapen om kognitiv sjukdom genom virtuella och interaktiva upplevelser.

10 september 2024

Varningssystem för extremväder finns utvecklade vid de flesta nationella myndigheter för väderprognos men de tar sällan människans förmåga och sårbarhet i beräkning, utan är oftast baserade på lufttemperatur. Det menar Jakob Eggeling, doktorand i arbetsmiljöteknik vid LTH som nu försvarar sin avhandling.

6 september 2024

Är du intresserad av universell utformning, mångfald och teknik?

3 september 2024

Möbler till en ubåt, en köldväst för idrottare eller en spritflaska med parfym? Sydsvenskan skriver om Industridesignskolans årliga examensutställning med nedslag i några av studenternas projekt.

17 juni 2024

LTH medverkar under årets Almedalsvecka med seminarier som belyser olika former av beredskap. Seminarierna äger rum den 26 juni.

17 juni 2024

Är dagens återvinningsmiljöer universellt utformade? Det är en av frågorna i licentiatuppsatsen "Avfall för alla? Ett universellt utformningsperspektiv på återvinningsmiljöer i Sverige" som nu försvaras. Bakom uppsatsen står doktoranden Anna-Sara Fagerholm.

1 juni 2024

När det planeras för mat i kristider – vilka livsmedel föreställer vi oss då? Konservburkar och frystorkad mat tänker många, men faktum är att om det uppstår en kris så är det inte bunkrade konserver som räddar oss.