Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

21 augusti 2018

Varje år inträffar ett stort antal arbetsrelaterade dödsolyckor i Sverige. Regeringen har därför gett Arbetsmiljöverket i uppdrag att analysera dödsolyckor ur ett genusperspektiv.

14 augusti 2018

Människor som arbetar i varma klimat utsätts för än hårdare prövningar till följd av klimatförändringar. Om temperaturen ökar med ett par grader blir det omöjligt att arbeta inom fysiska utomhusyrken i vissa delar av världen, visar en ny avhandling.

13 augusti 2018

Havandeskapsförgiftning är den största dödsorsaken bland gravida kvinnor i Etiopien – ett land där luftföroreningshalterna är flera gånger högre än WHO:s riktvärde. Aerosolforskaren Christina Isaxon har gjort fältstudier i staden Adama i Etiopien för att få veta mer om gravida kvinnors exponering för luftföroreningar.

24 juli 2018

I operationssalar krävs ren luft för att undvika bakteriell smittspridning under operationer. Nu har LTH-forskare utvärderat olika ventilationssystem i operationsmiljöer för att ge råd om vilken metod som mest effektivt hindrar luftburna bakterier från att spridas.

5 juli 2018

Solel passar många länder och skulle kunna vara vanligare om energibolag anpassade sina affärsmodeller efter marknadens förutsättningar. – Villkoren för att erbjuda solceller skiljer sig mycket åt mellan olika länder, och det missar många energibolag. Resultatet blir att det tar längre tid att ta fram ett erbjudande som är attraktivt för kunderna [...]

7 juni 2018

Med VR-glasögon och en handkontroll vandrar Elisabeth Dalholm Hornyánszky på en somrig strand och i en blommande trädgård. Hon åker båt på ett rogivande vatten och möter fjärilar på en böljande äng.

31 maj 2018

Välkommen till Industridesignskolans traditionsenliga examensutställning där över 40 kandidat- och masterstudenter ställer ut sina examensarbeten.

23 maj 2018

Ny Teknik och Affärsvärlden har de senaste tio åren publicerat 33-listan för att lyfta unga teknikföretag på väg upp. Tävlingen Academy Tech Challenge är ett sätt att koppla samman 33-listan med de tekniska högskolorna, och nyligen har tävlingslag med studenter från LTH, KTH och Chalmers mötts i innovationstävlingen.

16 april 2018

Studenterna från Industridesign är på plats i Milano för att ställa ut under designveckan, 17-22 april 2018. Bland årets projekt hittar man bland annat nya musikinstrument, toalettinnovationer, mörk belysning och Indonesisk kokosnötsforskning.