Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

13 december 2022

Vad är det just jag behöver för att klara mig om elen försvinner? Har jag mina mediciner nedskrivna någonstans eller finns de bara i den urladdade datorn? Kan min hund följa med ner i skyddsrummet om larmet går?

7 december 2022

Lägre pris, större tillgång och bättre funktionalitet. Detta är de viktigaste faktorerna för att öka användningen av biobaserad plast i livsmedelsförpackningar enligt industrin. En ny studie från Lunds universitet sammanfattar 17 svenska företags tankar kring att byta ut den fossilbaserade plasten.

3 december 2022

Det blir allt vanligare att arbeta vid mer än en datorskärm, men ökad effektivitet kan också följas av ökade besvär.

2 december 2022

Företag som vill gå över till en mer hållbar verksamhet kan stöta på hinder längs vägen.

1 december 2022

Städare är ett yrke som ligger på topp-tio över våra vanligaste yrken och arbetsförhållandena varierar beroende på arbetsplats. ”Sunt arbetsliv” har intervjuat Christina Isaxon projektledare för Afa-forskningsprojektet som undersökt hälsoeffekter av olika städmetoder och städsprejer. Läs hela artikeln ”Städa sprejfritt och slipp besvär i [...]

30 november 2022

Innovation spelar en viktig roll för en organisations överlevnad och framgång – inte minst inom detaljhandeln. Men hur ska det gå till? Vilka är utmaningarna när det gäller att utveckla innovationsförmåga i detaljhandeln? Och hur kan detaljhandelsföretag etablera ett systematiskt förhållningssätt till innovation?

29 november 2022

Är du intresserad av hur frivilliga kan integreras på konstruktiva sätt i offentliga räddningsinsatser vid framtida kriser och katastrofer? Då kan en rapport som släpptes i dagarna, bidra med kunskap.

3 november 2022

Hur kan affärsmodeller bidra till ökad hållbarhet? Frågan diskuterar LTH-doktoranden Emil Åkesson i sin avhandling i ämnet Industriell ekonomi: Business Model Epistemology: Support for a Semi-Structured and Inclusive Approach to Business Modeling in Established Firms.

2 november 2022

3D-printad mat är en relativt ny teknik med många intressanta tillämpningar – exempelvis rymdmat för astronauter, personlig kost och mat med futuristiska former. Men hur och när når forskningen om 3D-printad mat den bredare marknaden?

31 oktober 2022

Aneta Wierzbicka, docent i aerosolteknik vid LTH, Lunds universitet, har blivit utsedd till “Fellow of the Academy of ISIAQ”.