Hoppa till huvudinnehåll
29 november 2022

Är du intresserad av hur frivilliga kan integreras på konstruktiva sätt i offentliga räddningsinsatser vid framtida kriser och katastrofer? Då kan en rapport som släpptes i dagarna, bidra med kunskap.

3 november 2022

Hur kan affärsmodeller bidra till ökad hållbarhet? Frågan diskuterar LTH-doktoranden Emil Åkesson i sin avhandling i ämnet Industriell ekonomi: Business Model Epistemology: Support for a Semi-Structured and Inclusive Approach to Business Modeling in Established Firms.

2 november 2022

3D-printad mat är en relativt ny teknik med många intressanta tillämpningar – exempelvis rymdmat för astronauter, personlig kost och mat med futuristiska former. Men hur och när når forskningen om 3D-printad mat den bredare marknaden?

31 oktober 2022

Aneta Wierzbicka, docent i aerosolteknik vid LTH, Lunds universitet, har blivit utsedd till “Fellow of the Academy of ISIAQ”.

24 oktober 2022

Forskare från Designvetenskaper föreläser under Framtidsdagarna i Lund. 

17 oktober 2022

”Virtual reality är det närmaste en tidsmaskin vi kan komma.” Det säger Mattias Wallergård som är forskare i interaktionsdesign och en av dem som driver virtual reality-labbet på LTH. Och just en tidsmaskin kan vara användbar för att uppleva historiska samhällen – som järnåldersstaden Uppåkra.

10 oktober 2022

Johannes Lindén, ljusforskare vid Designvetenskaper, LTH, intervjuas av arbetsmiljöforskning.se. I artikeln berättar han om flimmer från lampor – vilket Arbetsmiljöverket lyfter som ett arbetsmiljöproblem – och ger ett konkret tips till den som vill testa sina lampor. Läs artikeln ”Varning för flimmer” från 2 oktober 2022 på arbetsmiljöforskning.se

7 oktober 2022

– Vi tänker sällan på ljusmiljön och hur vi påverkas av den, men en felplacerad lampa kan leda till sjukskrivning på grund av nackbesvär, säger Hillevi Hemphälä i en intervju gjord av arbetsmiljöforskning.se.

6 oktober 2022

Ordet ”flimmer” kan betyda olika saker och därför kan begreppsförvirring uppstå när ljusforskare vill kommunicera med allmänheten eller med forskare inom andra ämnesområden.    Johannes Lindén förklarar vad flimmer betyder för ljusforskare och hur flimmer uppstår – i artikeln ”Flimmerförvirring!” Läs artikeln från 2 oktober 2022 på [...]

4 oktober 2022

Visualisering för forskare:  Jobbar du med stora, komplexa datamängder i din forskning? Har du funderat på hur visualiseringsteknik skulle kunna vara till hjälp men aldrig kommit till skott? Nu har du chansen!  Kom till Lund Visualization Week! Lyssna, diskutera och prova själv! Inga förkunskaper krävs! Anmäl dig här: Visualization Week in Lund | [...]